Details, Fiction and diş beyazlatma ürünleri

Wiki Article



Your browser isn’t supported any longer. Update it to get the greatest YouTube experience and our most recent characteristics. Learn more

Bu da diş problemleri yaşama oranınızı katbekat artırır. Typical standartlarda diş beyazlatma sürecinin 2 ila three hafta arasında sürmesi gerekir. Ayrıca kişinin günlük hayatta tükettiği gıdalar ve sigara kullanımı, süreci etkiler. Ancak ortalama olarak 6 ayda ya da 1 yılda bir desteklenirse, diş beyazlatma işlemleri daha kalıcı bir hal alabilir.

Peki ama nasıl? Bu yazımızda sizlerle diş beyazlatmanın derinlerine iniyor ve tüm bilinmeyenlere ışık tutuyoruz. Önce diş beyazlatma nedir kısaca tanımlayarak yazımıza başlayalım.

Beyazlatma yapılmayan kişiler, ağız bakımına önem vermeyen ve güncelde ağız hijyeni yerinde olmayan kişilerdir. Kişilerin ağız bakımına önem vermemesi, diş beyazlatma operasyonlarının tehlikeli olmasına yol açmaktadır.

Lazerli diş beyazlatma ya da ev tipi diş beyazlatma yöntemlerindeki süreci hekim sürdüreceği için tüm işlemlere profesyonel bir şekilde yapılır ve kalıcılık sağlanır.

Diş minesinin aşınmasına neden olduğu için diş yapısına bare minimum oranda zarar verir. Diş minesi zaman içerisinde kendi kendini onaran bir yapıdır. İşlem sonrasında doktorunuzun dimension önerdiği diş ve ağız bakım uygulamalarını eksiksiz yerine getirmelisiniz.

Eğer diş beyazlatma için uygun bir adaysanız; diş hekiminiz, işlem öncesinde dişlerinizin temizler ve diş beyazlatma işlemine hazır hale getirir.

Beyazlatma yöntemleri ilacın dişte uygulandığı bölgeye ve hekim/hasta tarafından uygulanmasına diş beyazlatma kiti göre ikiye ayrılmaktadır.

Yine de özellikle limon, sirke gibi asit içerikli malzemeler kullanırken dikkatli olmak gerekir. Diş ve ağız sağlığını koruyarak beyaz dişlere kavuşmak isteyenlerin bir diş hekimiyle iletişime geçmesi gereklidir.

Kullanımı son derece basit olan diş beyazlatma kalemini şu hususlara dikkat ederek kullanabilirsiniz.

Fakat bazı durumlarda dişlerin renklenmesinin daha derin diş dokularında gerçekleştiği ”iç renklenmeler” advertı verilen durumlar oluşur. Bu renklenmeler diş beyazlatma-evde doğal diş temizliği ve polisaj uygulamalarıyla giderilemezler.

Ev tipi diş beyazlatma, hekim tarafından hastaya verilen, içine beyazlatıcı jelin uygulandığı plaklar kullanılarak yapılır. Gece yatarken takılan bu beyazlatıcı plaklar diş hekimi tarafından hastaya özel yapılmaktadır.

Ancak tezgah üstü ürünlerle elde edilen renk değişimi diş hekim kontrollü beyazlatma tedavileri ile elde edilen kadar etkili değildir. Ayrıca bu ürünlerle ilgili yapılan araştırmaların kısıtlı sayıda olması ve genellikle ticari firmaların desteğiyle yapıldığından, ağız dokuları sağlığı bakımından güvenirliği halen tartışma konusudur.

Tıpkı diş beyazlatma bandı gibi diş beyazlatma jeli de piyasada sıkça bulunur. Diş beyazlatma jelleri ile dişler belirli oranda beyazlarken aynı zamanda zarar da görebilir.

Report this wiki page